Patriarhul Bulgariei va fi înmormântat vineri

Patriarhul Maxim al Bulgariei a trecut la cele veșnice ieri, 6 noiembrie 2012, la Sofia. Preafericirea Sa a condus Biserica Ortodoxă a Bulgariei din anul 1971, iar pe 29 octombrie 2012 a împlinit vârsta de 98 de ani.

Trupul neînsuflețit va fi depus, în ziua de joi, 8 noiembrie 2012, la biserica mitropolitană Sfânta Nedelea din Sofia, unde se va săvârși Sfânta Liturghie de către Mitropolitul de Plovdiv, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae.

Vineri, 9 noiembrie 2012, va fi depus la catedrala Alexandru Nevski din Sofia, unde, începând cu orele 10:00, se va săvârși Sfânta Liturghie și slujba de înmormântare. În continuare, se va merge la Mănăstirea Trojan, situată la 40 de km de Sofia, unde va avea loc înhumarea.

După cum ne-a informat Părintele Neluțu Oprea, preotul comunității ortodoxe românești din Bulgaria, locotenența este asigurată temporar de către Mitropolitul Grigorie de Veliko Târnovo.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…