Patriarhul Alexandriei în vizită pastorală la Johannesburg

Preafericitul Părinte Theodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi se află zilele acestea într-o vizită pastorală în Africa de Sud. În dimineața zilei de miercuri, 23 mai 2012, Preafericirea sa a fost întâmpinat la reședința mitropolitană din Houghton, Johannesburg, de către Înaltpreasfințitul Părinte Damaskinos, Mitropolitul Johannesburgului și Pretoriei, împreună cu toți slujitorii din cuprinsul Mitropoliei, după cum a precizat Părintele Răzvan Tatu.

După oficierea Sfintei Liturghii la Biserica „Sfânta Treime” din incinta reședinței mitropolitane, a avut loc o sinaxă preoțească prezidată de către Preafericitul Părinte Theodoros al II-lea. În seara aceleiași zile, Preafericirea Sa a săvârșit slujba Vecerniei Mari a Înălțării Domnului cu Litia, la biserica parohiei ortodoxe ruse „Sfântul Serghie de la Radonej” din Midrand. Vizita Preafericitului Părinte Theodoros al II-lea în Africa de Sud este ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la întemeierea Comunității Elene din Johannesburg, prilej cu care Preafericirea Sa va oficia, duminică, 27 mai 2012, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Ortodoxă Greacă „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hillbrow, Johannesburg.

Alături de Preafericitul Părinte Theodoros, se află Înaltpreasfințitul Părinte Georgios, Arhiepiscop al Accrei (Ghana), și Preasfințitul Părinte Ioannis, Episcop de Maputo (Mozambique). Din partea comunității românești, la aceste evenimente participă Părintele Răzvan Vasile Tatu.

Comentarii Facebook


Știri recente