Patriarhia Română sprijină Vicariatul Ortodox Ucrainean în efortul de primire a refugiaților

Părintele Consilier Patriarhal Ciprian Ioniță, Președintele Federației Filantropia, a vizitat luni Vicariatul Ortodox Ucrainean pentru a oferi sprijinul Patriarhiei Române în organizarea eforturilor de asistență pentru refugiații din Ucraina.

Părintele Ciprian Ioniţă, care este și Președintele Federației Filantropia a Patriarhiei Române, vizitat punctul de trecere al frontierei Sighet, unde a stat de vorbă cu voluntarii Vicariatului, preoții Viorel Brotnei și Yuri Cinar, alături de care l-a găsit, ca de obicei, pe Părintele Protopop Petru Rahovan.

Ulterior, reprezentantul Patriarhiei Române a vizitat centrul de colectare al ajutoarelor pentru refugiați și pentru cei din Ucraina, la sediul Vicariatului.

Reprezentantul Patriarhiei Române a vizitat și centrul de colectare a ajutoarelor. Foto: Vicariatul Ortodox Ucrainean

În acest context, a discutat cu Părintele Vicar Nicolae Lauruc, cu Părintele Protopop Petru Rahovan și cu Părintele Marius N. Lauruc despre cum sunt colectate și distribuite ajutoarele și despre proiectele imediate de asistare pe termen lung a refugiaților care rămân pe o perioadă mai îndelungată în zona Sighet.

Părintele Consilier Ciprian Ioniță a asigurat conducerea Vicariatului de sprijinul Patriarhiei în toate proiectele în derulare sau care urmează a fi inițiate în zilele următoare.

Reprezentantul Patriarhiei a fost însoțit de un grup de voluntari din cadrul International Orthodox Christian Charities. Aceștia au împărtășit conducerii Vicariatului din experiența lor bogată din domeniul social-filantropic, vorbind, în același timp, despre posibilitatea IOCC de a sprijini acțiunile derulate de către Vicariat.


Federația Filantropia este „brațul” social-filantropic al Patriarhiei Române, iar IOCC este brațul social-filantropic al Adunării Episcopilor Canonici din SUA. Cele două entități lucrează în parteneriat în țara noastră.

Foto credit: Facebook / Vicariatul Ortodox Ucrainean

Comentarii Facebook


Știri recente