Patriarhia Română, reprezentată la un webinar internaţional pe tema serviciilor sociale

Pr. Ilarion Mâţă a reprezentat Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române la conferință internațională „Online network meeting for Social and Care Services”, desfăşurată în data de 19 noiembrie.  

Clericul a vorbit despre Asistența socială pentru persoanele vârstnice în timp de pandemie.

A fost expus contextul național, rolul decisiv al implicării Patriarhiei Române în limitarea răspândirii COVID -19, proiectele și programele sociale desfășurate la nivel de Biserică Ortodoxă Română, parteneriatele Patriarhiei cu celelalte instituții publice și private etc.

Părintele Ilarion a descris şi activitățile Complexului rezidențial socio-medical pentru persoane vârstnice – Hârja desfăşurate în perioada pandemiei, fiind prezentat ca un model de bună practică.

Preotul este președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, înfiinţată în anul 2012. Asociaţia îşi desfăşoară activitatea în cadrul a doisprezece centre sociale dintre care zece sunt dedicate copiilor şi tinerilor; două centre au ca beneficiari persoanelor vârstnice.

Federaţia Filantropia a Patriarhiei Române a participat la conferinţă alături de reprezentanții Eurodiaconia din cadrul Sectorului medico-social al îngrijirii pe termen lung din 11 țări ale Uniunii Europene.

Fiecare invitat a prezentat dificultățile care au caracterizat perioada de pandemie de până acum și așteptările de la viitorul apropiat și îndepărtat.

După o sesiune de întrebări și răspunsuri, a fost agreată strategia de a face front comun pentru a scrie politici publice adecvate crizei medicale și sociale din cadrul Sectorului de Îngrijire pe termen lung și identificarea resurselor financiare, materiale și umane pentru continuarea în bune condiții a serviciilor oferite vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități, copiilor și tinerilor din centrele sociale și medico-sociale.

Sursă foto: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente