Patriarhia Ierusalimului | PF Teofil a primit vizita unui grup de pelerini români

Pelerini

Preafericitul Părinte Teofil a primit luni la Reşedinţa Patriarhală din Ierusalim un grup de credincioşi români aflaţi în pelerinaj la Locurile Sfinte. Preafericirea Sa i-a binecuvântat şi le-a vorbit despre importantă mărturisirii credinței în Ţara Sfântă și despre binefacerile spirituale ale pelerinajului.

„Patriarhul Teofil al Ierusalimului a vorbit pelerinilor despre bucuria pe care trebuie să o împărtășim și celor din casele noastre, amintindu-ne că aici ne-am atins și noi, ca și Apostolii, de locurile pe unde a pășit Mântuitorul Hristos, închinându-ne la multele icoane făcătoare de minunile și la moaștele sfinților care bine s-au nevoit și au primit cununa biruinței de la Dumnezeu”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Consilier patriarhal Veniamin Goreanu, unul dintre însoţitorii grupului de pelerini.

În cadrul pelerinajului, credincioşii români au participat la slujbele prilejuite de Botezul Domnului sărbătorit în Patriarhia Ierusalimului potrivit calendarului iulian neîndreptat. În ajunul sărbătorii, au asistat la Slujba Aghesmei Mari oficiată de Patriarhul Ierusalimului la malul râului Iordan.

Mai multe detalii despre obiectivele religioase vizitate a oferit pr. Veniamin Goreanu: „Pelerinii au vizitat Așezământul Românesc de la Ierihon și mănăstirile care se afla în această zonă. De asemenea, au vizitat Iordania și locurile sfinte din aceasta țară, iar la întoarcere au mers pe muntele de pe care Moise a văzut ţara făgăduită de Dumnezeu poporului ales”.

Totodată, după ce au parcurs Drumul Crucii rememorând pătimirilor Domnului, credincioşii s-au închinat la mormântul Mântuitorului, „un loc aparte pentru orice pelerin”, după cum a precizat pr. Veniamin.

„Cu emoție și cutremur am pășit pe Golgota și în Biserica Învierii”, a evidenţiat pr. consilier.

În cursul zilei de mâine, pelerinii vor reveni în ţară.

Foto credit: Arhim. Veniamin Goreanu

 

Comentarii Facebook


Știri recente