Păstori de suflete evocaţi la Gherla

Preoţii din cuprinsul Protopopiatului Gherla s-au reunit luni, 9 martie, la Biserica Vovidenia din Gherla, în şedinţă lunară de lucru, informează „Ziarul Lumina”.

Cu această ocazie s-a săvârşit, de la primele ore ale dimineţii, în sobor de 11 preoţi, Dumnezeiasca Liturghie a darurilor mai înainte sfinţite.

Răspunsurile la strană au fost date de corala preoţească a protopopiatului, iar la finalul slujbei protopopul Paul Isip a adresat numeroşilor credincioşi prezenţi o scurtă meditaţie despre martiriul celor patruzeci de mucenici din Sevastia Armeniei, care au fost pomeniţi în această zi.

În cadrul şedinţei, pe lângă problemele de ordin administrativ, pr. Alexandru Fărcaş şi pr. Vasile Săsărman l-au evocat pe vrednicul de pomenire pr. Ioan Rognean, fost preot ortodox în Mintiu Gherlii.

„Acest vrednic slujitor a lăsat urme adânci în sufletele credincioşilor din Parohia Mintiu Gherlii, pe care i-a slujit între anii 1948-1975, dar şi în sufletele credincioşilor din Gherla pe care i-a slujit ca preot pensionar, rămânând în conştiinţa tuturor ca un duhovnic priceput şi având un suflet bun şi cuprinzător“, a spus protopopul Paul Isip. În cuprinsul Protopopiatului Gherla, aceste evocări ale foştilor preoţi ortodocşi se desfăşoară lunar, în contextul în care Patriarhia Română a rânduit ca anul 2015 să fie An omagial al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al Marilor păstori de suflete din Eparhii, conform celor transmise de pr. Paul Isip.

Comentarii Facebook


Știri recente