Pastorală Crăciun 2018 | Episcopul Ignatie: Să redevenim oameni pentru oameni

În mesajul pastoral transmis cu prilejul sărbătorii Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Ignatie îndeamnă „să redevenim oameni pentru oameni”, după cum ne învaţă Hristos Domnul.

„Hristos”, spune Episcopul Ignatie „este Omul desăvârşit cu «o» mare, care ne învaţă, atunci când, din pricina păcatului – singura realitatea care ne înjoseşte – devenim neoameni, să redevenim oameni pentru oameni”.

„Acest lucru vi-l doresc cu ardoare: să deveniţi, clipă de clipă, oameni pentru oameni” îndeamnă ierarhul.

Totodată, Preasfinţia Sa explică faptul că păcatul „Îl exclude pe Dumnezeu şi îl idolatrizează pe om”, iar „sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos ne conferă un bun temei de a ne recâştiga dreptul la demnitatea pierdută din cauza păcatului”.

„În Iisus Hristos, omul învaţă să devină om deplin şi integru”, evidenţiază Preasfinţia Sa.

Episcopul Ignatie al Huşilor atinge un subiect deosebit de actual: demnitatea şi valoarea omului şi evidenţiază faptul că „cu cât suntem mai bombardaţi cu discursuri privitoare la acest subiect, cu atât mai mult sporeşte ura între oameni.

„Lumea se transformă într-o junglă a intereselor egoiste, valorile tradiţionale care au înnobilat umanitatea sunt socotite învechite şi sortite abandonării, sărăcia devine o realitate tot mai răspândită şi mai crudă, consumismul se bucură de adoraţia cuvenită unei divinităţi din partea multor contemporani de-ai noştri.

„Aflăm despre nou-născuţi abandonaţi, copii maltrataţi, femei abuzate, întâlnim tot mai mulţi tineri care nu îşi găsesc rostul vieţii lor, adulţi care îşi trăiesc viaţa ca pe o povară, iar prăpastia dintre săraci şi bogaţi se adânceşte tot mai mult şi parcă ireversibil”, trage un semnal de alarmă ierarhul”.

În acest sens, Preasfinţia Sa precizează că „dacă vrem să vedem omul în toată frumuseţea şi demnitatea sa duhovnicească, atunci trebuie să Îl avem ca model pe Hristos, Dumnezeu-Omul, icoana cea mai minunată şi desăvârşită a tot ceea ce înseamnă om ca deplinătate şi integritate spirituală”.

„În El”, spune Părintele Episcop „nu este nicio sfâşiere sau dezbinare lăuntrică”.

Vă invităm să citiți textul integral al scrisorii pastorale.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente