Parteneriat între Episcopia Ortodoxă Română a Italiei și postul italo-român CasaMia TV

Episcopia Ortodoxă Română din Italia a semnat recent un important acord cu postul de televiziune italo-român CasaMia TV. Începând cu data de 1 iulie, mai multe emisiuni puse la dispoziție de către televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vor apărea și în grila de programe a postului CasaMia TV, informează Ziarul Lumina.

Telespectatorii din Italia vor putea astfel urmări seria de documentare ‘Pagini de istorie’, o călătorie prin istoria României și a Bisericii Ortodoxe Române, precum și emisiunile ‘Pașii pelerinului’ și ‘Artă sacră’.

‘Parteneriatul cu televiziunea CasaMia TV a început din anul 2009, odată cu vizita pe care Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a făcut-o în Sardinia, unde locuiau cei care au pus bazele acestui post de televiziune italian. Ei s-au arătat de la început interesați de un parteneriat, gândindu-se că o contribuție a Episcopiei Ortodoxe a Italiei ar fi deosebit de benefică. De la început, ei ne-au sprijinit constant pentru promovarea activităților care au loc în eparhia noastră, trimițând reporteri și operatori ori de câte ori i-am solicitat pentru a face relatări de la evenimentele noastre. Apoi, am primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru ca această televiziune să poată prelua și redifuza mai multe emisiuni realizate de Trinitas TV’, ne-a declarat părintele Ioan Lupășteanu, coordonatorul Departamentului de informare și mass-media al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

România, adusă în casele din Italia

CasaMia TV este un post de televiziune tematic despre România care emite prin sistem digital terestru în Italia și poate fi recepționat gratuit. Grila de programe variată, cu emisiuni atât în română, cât și în italiană, dorește să ajute integrarea dintre români și italieni. Pentru românii aflați în Italia, postul de televiziune își propune să îi ajute să mențină legătura cu propria țară, iar pentru italieni, să le descopere multele chipuri ale culturii și societății românești, prin programe de divertisment, muzică, artă, cultură, spectacol, gastronomie și mărturii ale românilor din Italia. Totodată, în exclusivitate pentru Italia, postul CasaMia TV transmite și principalele știri de actualitate, informații, politică și sport și prin intermediul programelor Radio România.

Locuitorii din Italia care vor să recepționeze acest post de televiziune și dețin un decodor propriu pot căuta canalul la numărul regiunii în care locuiesc: Veneto, Trentino, Friuli 689; Lombardia 271; Piemonte 638; Lazio 117, sau pot căuta postul pe decodor după nume: CasaMia TV. Pentru mai multe informații despre canalul CasaMia TV puteți accesa noul site: www.casamiatv.it.

Comentarii Facebook


Știri recente