Parohia Sfântul Nectarie din Coslada – Spania, alături de sinistrații din județul Galați

În urma apelului la solidaritate adresat credincioșilor din țară și străinătate de către Patriarhia Română și Arhiepiscopia Dunării de Jos, pentru sprijinirea semenilor afectați de furia apelor din județul Galați, enoriașii Parohiei „Sfântul Nectarie” din Coslada – Spania, la îndemnul preotului paroh George Cimpoca, au inițiat și organizat o colectă în biserica parohială, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, au fost achiziționate alimente, pături, pilote, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum și obiecte igienico-sanitare.

Acestea au sosit joi, 10 octombrie 2013, la Galați, cu un transport special. De aici, cu implicarea unor voluntari, ajutoarele au fost transferate în mijlocul de transport pus la dispoziție de Arhiepiscopia Dunării de Jos și trimise în Parohia Roșcani, Protopopiatul Târgu Bujor.

Coordonați de părintele protoiereu Cezar Gagiu și de părintele Romeo Tudose, misionar protopopesc, preoții din parohiile învecinate au ajutat la sortarea și distribuirea acestor ajutoare, în funcție de necesitățile fiecăruia.

Valoarea totală a acestor ajutoare se ridică la suma de 3.100 euro.

Astfel de mărturii ale dragostei și solidarității creștine vor continua și săptămâna viitoare, atât în Protopopiatul Tg Bujor cât și în Protopopiatul Tecuci, prin oferirea de către Arhiepiscopia Dunării de Jos a 550 pachete cu îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece, pentru tot atâția copii ce provin din familiile sinistrate.

Parohia Roșcani este una din parohiile Protopopiatului Tg. Bujor, sever afectate de inundații. Din cele 180 de case existente, 43 de case au fost afectate în urma viiturii, dintre care 17 au fost distruse complet. Conform documentelor întocmite de la protoieria Tg Bujor, 76 de persoane sunt sinistrate, în mare parte bătrâni și fără ajutor.

Comentarii Facebook


Știri recente