Parohia Schela Nouă din Drobeta Turnu Severin își serbează luni hramul

Luni, 14 octombrie, Cuvioasa Parascheva va fi serbată în municipiul Drobeta Turnu Severin, la biserica parohiei Schela Nouă.

Părintele paroh Cosmin Eftimie Necșoiu, Inspector al Biroului de Catehizare la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, invită enoriașii și credincioșii din tot orașul spre a se ruga sfintei cinstite în toată țara, ale cărei moaște sunt depuse în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Slujbele prilejuite de hramul sfântului lăcaș vor începe de duminică seara, de la ora 17:00, prin săvârșirea Vecerniei Mari cu Litie. În ziua praznicului, credincioșii sunt așteptați de la ora 08:00 la Utrenia Sfintei Parascheva și Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, după cum ne-a precizat Cătălin Cernătescu.

Piatra de temelie a bisericii din Schela Nouă a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, în anul 1996 au fost începute lucrările la fundația așezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaș de cult a fost sfințit.

Ctitorul bisericii „Cuvioasa Parascheva” este Iorgu Boștină, un locuitor al cartierului Schela ce se stabilise în Statele Unite ale Americii, mutat la Domnul de câțiva ani. Acesta a considerat că din averea pe care i-a dat-o Dumnezeu, trebuie să folosească o parte și pentru construcția unei biserici în zona în care s-a născut, care să dăinuie peste veacuri după trecerea sa la cele veșnice.

De praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, încă 9 biserici de mir și o mănăstire din Mehedinți îmbracă haine de sărbătoare, având ca ocrotitoare pe Sfânta de la Iași.

Dintre așezămintele monahale din Mehedinți, singurul încredințat purtării de grijă al Cuvioasei Parascheva este Mănăstirea Gura Motrului.

Comentarii Facebook


Știri recente