Parohia Ortodoxă Română din Viena vizitată de elevi și studenți austrieci

Săptămana aceasta, un grup de studenti ai Colegiului universitar de pedagogie din Austria a vizitat Parohia Ortodoxă Română din Viena. Au fost primiti de Pr. Paroh Dr. Nicolae Dura, care le-a explicat semnificatiile picturii care infrumuseteaza o biserica ortodoxa, a iconostasului si care este viata spirituala si liturgica a ortodocsilor. Grupul a venit condus de Prof. Dr. Erhard Mayerhofer, coordonatorul modulului pentru interculturalitate si interreligiozitate, care a afirmat ca pentru învățarea interculturală în contextul școlii, sensibilitatea, empatia si expertiza sunt esențiale. De asemenea, a evidentiat faptul ca studentii au posibilitatea de a cunoaste perspectiva bisericii ortodoxe ca important impuls pentru activitatea viitoare in scoala.

Acest Colegiu a fost infiintat in anul 2007, cu rolul de a forma si specializa profesorii din scolile austriece, iar un institut al acestuia formeaza profesorii de religie (ortodoxa, catolica si evanghelica). Exista doua sectii in Austria, una in Viena si una in Krems pentru a raspunde celor peste 2000 de studenti care sunt inscrisi la acest Colegiu universitar pedagogic.

Vizita acestor studenti se inscrie in cadrul intalnirilor tot mai dese intre preotii ortodocsi si elevii sau studentii de alta confesiune, dornici sa descopere tot mai multe din frumusetea ortodoxiei.

Comentarii Facebook


Știri recente