Parohia Ionești II susține performanța în educație

Joi, 20 iunie, la Școala cu clasele I-VIII Ionești, a avut loc festivitatea de premiere a elevilor merituoși din anul școlar 2012-2013, festivitate la care au participat Pr. Constantin Olariu, Inspector de catehizare în Arhiepiscopia Râmnicului, din partea Centrului Eparhial și Pr. Constantin Diaconu de la Parohia Ionești II. În deschidere, Părintele Inspector Constantin Olariu a transmis binecuvântarea și mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Gherasim și a Preasfințitului Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cadrul festivității Doamna Director Daniela Cîrstina a prezentat proiectele duhovnicești și cultural-educative la care au participat elevii din comunitate, proiecte desfășurate în baza parteneriatului dintre Parohia Ionești II și Școala din localitate, precum și premiul – constând într-un laptop performant – oferit de parohie pentru susținerea performanței în educație.

Laptop-ul a fost oferit elevei Florescu Larisa Elena din clasa a VIII-a care a obținut rezultate deosebite în cadrul concursurilor naționale la care a participat.

„Copiii care participă la activitățile duhovnicești desfășurate în cadrul Centrului parohial pentru tineri din cadrul parohiei, la activități de voluntariat, sunt copii care reușesc să obțină rezultate deosebite și la concursurile școlare. Împreună cu Doamna Director, cadrele didactice din comunitate și părinți am încercat să deprindem în comportamentul tinerilor iubirea pentru Dumnezeu, pentru familie și semeni, să cultivăm valorile culturale ale comunității în care trăim. La nivel parohial am căutat să sprijinim procesul educațional prin suportul de carte pe care l-am oferit tinerilor în cadrul diferitelor proiecte, însă oferirea acestui laptop a vizat exclusiv sprijinirea performanței în educație. Copiii sunt antrenați într-o permanentă competiție iar stimularea are un rol esențial în obținerea rezultatelor deosebite”, a precizat Părintele Constantin Diaconu de la Parohia Ionești II.

La eveniment au mai luat parte oficialități, cadre didactice, elevi, precum și părinții acestora.

Comentarii Facebook


Știri recente