Parohia Iancu Vechi-Mătăsari oferă trei tone de alimente pentru refugiaţii ucraineni

Parohia Iancu Vechi-Mătăsari din Capitală, în parteneriat cu alte instituţii private, a iniţiat la începutul lunii martie Campania umanitară „Ajutor pentru Ucraina!”.

Cu sprijinul unor parohii din Sectorul 2, în această perioadă au fost colectate peste 3 tone de alimente (peste 1000 conserve de carne, peste 500 conserve de peste, peste 1000 conserve de legume și pate, aproximativ 1000 kg făină, mălai, orez, zahăr, ulei și dulciuri etc.).

Au mai fost colectate produse de igienă personală, produse pentru copii, peste 1000 litri de apă plata, 100 de saci de dormit, peste 50 de paturi și haine, toate noi, pentru adulți și copii.

Tot în cadrul campaniei a fost colectată o cantitate importantă de medicamente, echipamente medicale și produse de prim ajutor.

Produsele colectate sunt transportate de Federația Asociațiilor Vânătoreşti din România, cu sprijinul colegilor lor ucraineni,  până la Ismail și în alte localități din regiunea Odesa. De acolo vor fi preluate de preoții ortodocși români și distribuite familiilor sinistrate ucrainene și etnicilor români, iar medicamentele vor fi donate unităților medicale.

Primul transport umanitar a plecat în dimineaţa zilei de 14 martie 2022 de la Parohia Iancu Vechi-Mătăsari.

Valoarea primului transport umanitar este de aproximativ 50.000 lei.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: pexels.com

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…