Parohia Gura Râului | Mitropolitul Ardealului a sfinţit un centru social şi o troiţă în memoria eroilor neamului

Mitropolitul Ardealului a sfinţit duminică, după Liturghie, o troiţă dedicată eroilor neamului şi un centru social în parohia Gura Râului, județul Sibiu. Ceremonia s-a încheiat cu depunerea unor coroane de flori și cu o paradă militară.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Alexandru Morogan a fost hirotonit preot pentru Parohia Săcele-Satulung III, județul Brașov.

În omilia sa, ierarhul a vorbit credincioșilor despre însemnătatea Sfintei Cruci și despre ocrotirea adusă celor care se însemnează cu semnul sfânt. De asemenea, Părintele Mitropolit a explicat motivaţia aşezării Duminicii Sfintei Cruci la înjumătăţirea Postului Mare.

„La mijlocul ostenelilor noastre din Postul Mare apare acum Sfânta Cruce, văzută de Sfinții Părinți ca un copac cu ramuri mari la umbra căruia noi ne odihnim de osteneli și ne întărim în efortul pe care trebuie să-l depunem în continuare. Până acum atenția ne-a fost îndreptată asupra nevoințelor noastre personale pentru câștigarea mântuirii. De acum înainte, începând cu duminica viitoare vom auzi prevestirea despre Pătimirile Mântuitorului Iisus Hristos”, a subliniat ierarhul.

Sfințire de troiță și centru misionar

Părintele Mitropolit a oferit apoi acte de cinstire Consiliilor și Adunărilor parohiale din Gura Râului, președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și primarului din comuna sibiană, Gheorghe Călin și tuturor celor care au contribuit la ridicarea troiţei din curtea bisericii vechi, precum și a Centrului cultural-misionar „Adormirea Maicii Domnului” construit în apropiere de același locaș de cult. De asemenea, ierarhul a oferit un act de cinstire medicului Coriolan Brad, veteran de război din Gura Râului. IPS Mitropolit Laurențiu i-a mulțumit medicului Coriolan Brad pentru dragostea sa față de patrie și neam, răsplătită acum simbolic în anul Centenarului Marii Uniri.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente