Parohia Fundenii Doamnei le-a oferit celor mai mici enoriași o serbare de Ziua Copilului

Părintele George Cazacu de la parohia ilfoveană Fundenii Doamnei s-a gândit să le ofere copiilor din comunitate posibilitatea interacțiunii într-un context mai puțin formal decât slujba Sfintei Liturghii. De aceea, parohia a organizat marți, de Ziua Internațională a Copilului, o serbare pentru copii și părinți.

„Avem o comunitate de copii care vin duminică de duminică și participă la liturghie și se împărtășesc. M-am gândit să ne întâlnim și în context informal, pentru ca, în felul acesta, să ne cunoaștem mai bine”, a declarat parohul pentru Basilica.ro.

„Duminica nu avem uneori timp să stăm mai mult împreună. Dar, astăzi, fiind o zi deosebită, ne-am hotărât să o petrecem aici, la biserică”, a adăugat el.

Copiii au desenat, au modelat plastilină și au pictat tricouri. Astfel, le-a rămas și o mică amintire de la serbare, un obiect ieșit din mâinile lor.

Au participat peste 30 de copii cu vârste cuprinse între doi și 13 ani. O parte dintre ei au venit împreună cu învățătoarea de la Școala din Fundeni.

Acțiunea a fost posibilă cu ajutorul Voluntarilor Sfântului Eftimie, grupul enoriașilor implicați în activitățile parohiei aflate sub ocrotirea Sf. Cuv. Eftimie cel Mare.

Părintele Paroh George Cazacu se gândește să transforme serbarea într-o tradiție anuală.

Vezi aici galeria integrală de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente