Parohia din Garmisch-Partenkirchen şi-a sărbătorit pentru prima dată hramul

Nou-înființata Parohie Ortodoxă Română din Garmisch-Partenkirchen și-a sărbătorit pentru prima dată hramul sâmbătă, 8 decembrie 2018, a anunţat Pr. Alexandru Nan, Protopopul Bavariei.

Comunitatea se află sub ocrotirea Sf. Ier. Nicolae și a Sf. Corbinian.

Sfânta Liturghie, precedată de Acatistul Sf. Nicolae, a fost oficiată de pr. protopop Alexandru Nan, pr. Mircea Oniga, paroh la Innsbruck, și diaconul hirotonit recent pe seama parohiei din Garmisch, Dumitru Aman.

În cuvântul adresat credincioșilor, pr. Alexandru Nan s-a referit la viața celor doi ierarhi, patroni și ocrotitori ai parohiei, Sf. Nicolae și Corbinian.

Misionar în spațiul german, Sf. Corbinian a întemeiat, după tradiție, prima episcopie în spațiul bavarez (la Freising) la începutul secolului al 8-lea.

La finalul predicii, pr. diacon Dumitru Aman, viitor paroh de Garmisch, le-a mulțumit celor doi părinți slujitori pentru contribuția avută la înființarea acestei parohii.

Slujba a fost urmată de o masă festivă organizată în sala parohială, la care a fost prezent și decanul catolic Andreas Lackermeier.

Cu sprijinul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de München, în prezent slujbele sunt oficiate în biserica „Sf. Sebastian” din Partenkirchen.

Pr. prot. Alexandru Nan l-a felicitat cu ocazia zilei onomastice de curând aniversate, oferindu-i un cadou simbolic din partea noii comunități.

Părintele Alexandru Nan i-a mulțumit protopopului Lackermeier pentru contribuția importantă avută la înființarea parohiei, prin punerea la dispoziție a capelei Sf. Sebastian și, pe viitor, a bisericii Sf. Mihail din Burgrain, cartier al localității Garmisch-Partenkirchen.

Foto credit: pr. Alexandru Nan

Comentarii Facebook


Știri recente