Parohia buzoiană „Sf. M. Mc. Gheorghe” în haine de sărbătoare

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și arhidiaconi, a oficiat slujba de târnosire a lăcașului de cult în urma finalizării lucrărilor de pictură începute în anul 2008, iar apoi a săvârșit Sfânta Liturghie.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe credincioșii care s-au ostenit și l-au sprijinit pe părintele paroh în ridicarea lăcașului de cult ce a fost sfințit astăzi.

„O biserică sfințită este Chipul Împărăției lui Dumnezeu care ne așteaptă pe toți să pregustăm încă din această viața bucuria fericirea, lumina și iubirea Preasfintei Treimi”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oferit bisericii o cruce de binecuvântare, iar părintelui Gheorghe Furtună i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului, după cum ne-a transmis Părintele Adrian Ionescu, Consilier în cadrul Sectorului Comunicații al Arhiepiscopiei.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” străjuiește centrul orașului Nehoiu și reprezintă materializarea dorinței locuitorilor de aici care au dorit construirea unui locaș de cult aici încă de la începutul secolului al XX-lea. Ridicarea bisericii a fost posibilă abia după evenimentele din decembrie 1989, când au fost începute lucrările de zidire.

Comentarii Facebook


Știri recente