Parohia bucureșteană Apărătorii Patriei 2 s-a înfrățit cu o parohie din Căuşeni, Republica Moldova

Parohia Apărătorii Patriei 2 din Capitală s-a înfrăţit cu Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Căușeni din Republica Moldova.

Acordul de înfrăţire a fost semnat marţi, 7 decembrie 2021, după Sfânta Liturghie oficiată în biserica bucureşteană, de preotul paroh Mircea Alexă Uță şi preotul paroh al parohiei din Republica Moldova, părintele Adrian Iațco.

Prin acest act, cele două comunități parohiale își propun încurajarea cunoașterii reciproce a spiritualității, culturii și tradițiilor specifice fiecăreia. Totodată, vor fi create mai multe oportunități de colaborare și de implicare în diferite proiecte misionare, culturale, educaționale și social-filantropice.

„Bucuria noastră este dublă pentru că, dincolo de sărbătoarea hramului, am luat parte și la acest moment pe care l-am rânduit împreună cu părintele Adrian Iațco. Actul semnat de noi nu simbolizează altceva decât frumusețea comuniunii dintre românii de pretutindeni, în special dintre noi și frații noștri de peste Prut”, a afirmat părintele paroh Mircea Alexă Uță de la Parohia Apărătorii Patriei 2.

„Părintele Adrian Iațco este un preot tânăr, care are conștiința unității de credință, de limbă, de cultură și de frățietate a poporului român. Bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele paroh din Căușeni este cea a realizării unei unități între românii de pe cele două maluri ale Prutului”, a mai precizat clericul.

Evenimentul a fost gândit din dorința de întărire a dialogului pastoral între cele două comunități parohiale, în contextul declarării de Sfântul Sinod a anului 2021 drept „Anul omagial al pastorației românilor din afara României”.

Din 15 septembrie 2003, Parohia Apărătorii Patriei II din București poartă și hramul Sfântului Ierarh Ambrozie al Mediolanului.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente