Părintele Zaharia Zaharou a lansat o nouă carte

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul“ din Bucureşti a avut loc luni, 3 noiembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, lansarea cărţii „Omul cel tainic al inimii“ a arhimandritului Zaharia Zaharou, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Maldon-Essex, Marea Britanie. Lucrarea a fost publicată la Editura BASILICA a Patriarhiei Române, informează “Ziarul Lumina”.

La eveniment au participat profesori de teologie şi numeroşi studenţi, moderator fiind pr. Vasile Gavrilă, protoiereul Protopopiatului Sector 3 Capitală. În cadrul prezentării, arhim. Zaharia Zaharou a mărturisit că toate întâlnirile sale cu preoţii din România şi cu credincioşii au fost un prilej de mare inspiraţie pentru el. „Văd un progres deosebit în toate privinţele în viaţa Bisericii de aici. Este a şaptea oară când vin în România şi am observat că, de când Biserica de aici este îndrumată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, se observă o creştere semnificativă a calităţii vieţii duhovniceşti în mediul teologic universitar, o adâncire a trăirii monahale şi o foarte frumoasă dezvoltare a vieţii parohiilor. Pentru că Biserica este Trupul lui Hristos, atunci când mădularele ei vieţuiesc sănătos, această sănătate se transmite întregului trup, întregii Biserici Ortodoxe din lume. Am mare încredere în Biserica Ortodoxă Română, că ea va fi de mare sprijin tuturor Bisericilor Ortodoxe din lume. Dorinţa mea este ca Dumnezeu, Care a început această lucrare, să o desăvârşească“, a spus arhim. Zaharia Zaharou.

Referindu-se la lucrarea pe care a lansat-o cu prilejul vizitei în România, arhim. Zaharia a spus că a adunat în ea aspecte esenţiale ale tradiţiei ortodoxe privind lucrarea de curăţire a inimii, care ne duce la primirea harului lui Dumnezeu, ţelul vieţii noastre. „În această carte am încercat să adun câteva fărâmituri de la masa bogată a părintelui meu duhovnic, arhimandritul Sofronie Saharov (1896-1993). Cartea vorbeşte îndeosebi despre pocăinţă şi despre vindecarea duhovnicească, cele două mijloace prin care ne împăcăm cu Dumnezeu. În toate capitolele acestei cărţi vorbim despre mijloacele prin care putem aduna în inima noastră harul lui Dumnezeu, astfel încât să zidim acolo Biserica Sa cea nefăcută de mână omenească“, a spus arhim. Zaharia.

Părintele arhim. Zaharia Zaharou le-a vorbit celor prezenţi la festivitatea de lansare despre Taina Sfintei Spovedanii, în lucrarea sa acordând o mare importanţă pocăinţei, ca stare şi lucrare de înnoire duhovnicească a omului credincios. „Ne-am gândit că ar fi cel mai potrivit ca lansarea cărţii să se facă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti. La celelalte conferinţe pe care le-a susţinut părintele Zaharia, precum şi la aceasta de astăzi, au participat numeroşi tineri, un lucru care cred că este benefic pentru noi, pentru faptul că, dacă toată lumea are nevoie de îndrumare în viaţă, acest lucru se întâmplă mai ales cu tinerii, care sunt la începutul vieţii lor“, a spus pr. Vasile Gavrilă, protoiereul Protopopiatului Sector 3 Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente