Părintele Visarion Alexa: Îl luăm și pe Dumnezeu cu noi în concediu?

Părintele Visarion Alexa de la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae” – Militari recomandă urmăritorilor săi de pe Facebook să nu-și schimbe atitudinea spirituală în perioada concediilor și să-L ia pe Dumnezeu cu ei.

„Eu nu cred că Dumnezeu intră în concediu. Adică, dacă ai o preocupare spirituală, o iei cu tine oriunde ai fi. Atitudinea ta spirituală față de viață nu este ceva temporar, nu este ceva tranzitoriu, este permanentă”, explică preotul într-un clip postat pe pagina personală de Facebook.

„Trebuie să mergi la biserică în concediu? Păi nu știu, dacă ai biserică, mergi, dacă nu, nu. Bine ar fi să nu suspenzi viața ta sufletească pentru că după o lună de stat pe margine fără să fii atent cu Dumnezeu s-ar putea să fie foarte greu să mai revii la o viață axată pe spirit”.

Părintele Visarion recomandă atenție și moderație în perioadele de relaxare pentru că altfel în loc să te odihnești vii din concediu mai obosit decât ai plecat și „le încurci pe toate”.

„E foarte important ca în timpul concediului să fii împreună cu Dumnezeu. Să-l iei pe Dumnezeu acolo cu tine unde mergi. Să te gândești la El, să trăiești la fel, ca și cum ar fi Dumnezeu de față, să nu cazi în excese stupide, să te întorci mai gras decât ai plecat, mai obosit, mai nervos, mai certat cu toată lumea. Pentru că ăsta este semnul că L-ai lăsat pe Dumnezeu acasă și tu ai plecat singur acolo”.


Părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, în prezent preot paroh la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae” – Militari, este foarte îndrăgit mai ales în rândul tinerilor.

În calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor radio și TV, Pr. Visaron Alexa abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările generaţiei actuale. A participat la numeroase cateheze, întruniri, conferinţe, la diferite dialoguri şi dezbateri.

Pe aceeași temă: Postim dacă suntem plecați în concediu?

Foto credit: Facebook / Visarion Alexa

Comentarii Facebook


Știri recente