Părintele Vasile Antonie Tămaș din Covasna a inițiat o campanie de sprijin pentru cătunul Hetea

Părintele Vasile Antonie Tămaș de la Biserica Sf. Mc. Teodor Stratilat din Vâlcele, județul Covasna, a inițiat o campanie de sprijin pentru cele 30 de familii din cătunul apropiat, Hetea, despre care spune că este cel mai sărac din țară.

„Copiii de aici Îl mai au doar pe Dumnezeu și cornul primit cu lapte la școală”, a scris părintele pe o rețea de socializare, adăugând imagini din cătun. „Haideți să facem ceva concret, precum am mai făcut în trecut, în special în starea de urgență. Likeurile nu țin de foame!”

La Hetea ar fi nevoie de două tiruri de ajutoare, estimează părintele. Deocamdată, el a reușit să le ducă oamenilor 30 de pachete cu alimente neperisabile.

În perioada stării de urgență, părintele Vasile Antonie Tămaș a ajutat aproximativ 2.000 de persoane vulnerabile social. Pe 400 dintre ei îi sprijină permanent.

Întrebat într-un interviu radiofonic ce îl motivează, el a spus că o face „pentru oamenii din țara mea, indiferent de etnie, religie și bătăturile de pe mâini”. „În locul în care te afli, trebuie să fii erou, trebuie să fii ca o icoană vie”, mai spune el. Dar eroi sunt și toți cei care-și fac bine treaba la locul unde sunt puși, indiferent cât de smerit este acel loc, adaugă părintele.

Pentru donații

Cont: RO32BTRL03301201395543XX
Banca: Banca Transilvania
Titular: Tămaș Vasile Antonie
Detalii plată: Copiii din cătunul Hetea

Card Revolut: Tămaș Vasile Antonie, tel. 0768 901 642

Vezi și:

Credit foto: Facebook / Vasile Antonie Tămaș

Comentarii Facebook


Știri recente