Părintele Serafim Caiea, declarat post-mortem cetățean de onoare al municipiului Câmpulung-Muscel

Părintele Serafim Caiea a fost înmormântat sâmbătă la mănăstirea pe care a condus-o în ultimii 17 ani. Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului care a spus că starețul „a plecat purtând pe brațe mănăstirea basarabă ca dar pentru Dumnezeu”.

Starețul Mănăstirii Negru-Vodă, Protosinghelul Serafim Caiea a trecut la cele veşnice marți, 9 iunie, la vârsta de numai 43 de ani, în urma unei grele suferinţe.

În cadrul slujbei de înmormântare, Primăria Câmpulung Muscel i-a oferit post-mortem titlul de cetățean de onoare al municipiului ca apreciere „pentru toate realizările înfăptuite pe plan local”.

Primarul Liviu Târoiu acordă post-mortem Părintelui Serafim Caiea titlul de cetățean de onoare. Sursă Foto: Facebook / Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Părintele Serafim Caiea s-a născut în data de 30 august 1977 în satul Hangu din județul Neamț. A urmat cursurile liceale în municipiul Câmpulung Muscel fiind atras de liniștea colinelor muscelene. La vârsta de 21 de ani a fost hirotonit ierodiacon, urmând apoi să fie numit stareț al mănăstirii pentru care și-a dedicat întreaga viață.

Cei care l-au cunoscut îl descriu ca fiind un om de o bunătate rar întâlnită care nu a trăit niciodată pentru sine.

După multe eforturi a reușit să pună în practică marele proiect de restaurare a Mănăstirii Negru-Vodă prin accesarea de fonduri europene, lucrările fiind încă în desfășurare.

Sursă Foto: Facebook / Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente