Părintele Răzvan Ionescu în vizită la singura mănăstire românească din Elveția: „E o minune”

Părintele Răzvan Ionescu se află în vizită la unica mănăstire românească din Elveția: Acoperământul Maicii Domnului din Sciernes d’Albeuve, în cantonul Fribourg. El a scris pe Facebook că este o minune felul în care a reușit mica obște să răzbată în această țară.

„Am hotărât să vă împărtăşesc minuni din viața de zi cu zi. Ne hrănesc şi ne fac mai frumoşi. Iată familia mea, integrată iubitor in familia singurei mănăstiri ortodoxe româneşti din Elveția”, a scris pe Facebook părintele Răzvan Ionescu, parohul parohiei române „Sf. Parascheva – Sf. Genoveva” (Saint Sulpice) Paris.

El recomandă insistent tuturor să descopere acest loc binecuvântat:

„Mă întreb dacă românii noştri din Elveția realizează ce comoară au în proximitate. Şi anume, care? Oameni frumoşi, gata să vă iubească şi mângâie in Hristos. E o minune cum răzbat aceste monahii într-o țară unde nu au venituri. Şi totuşi, minunea se întâmplă”.

După o perioadă petrecută la Castelul Rosière de la Grolley, Franța, proprietatea unei fundații a Diocezei Catolice de Lausanne, Genava și Fribourg, maicile au căutat un loc mai liniștit și mai retras, unde să-și urmeze rânduiala de rugăciune și muncă. L-au găsit la Les Sciernes d’Albeuve, în Elveția, unde obștea s-a stabilit în 2013.

În data de 28 septembrie 2019, în prezența a 300 de credincioși din diaspora, Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a sfințit noul paraclis al mănăstirii, cu hramurile „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” și „Sf. Ioan Maximovici”.

IPS Iosif la sfințirea noii capele. Foto: Adrian Roșu

Pe lângă rânduiala de rugăciune și traducerile de cărți duhovnicești, maicile se ocupă cu agricultura ecologică și fabricarea de săpunuri și uleiuri artizanale pe care le distribuie în magazinul mănăstirii, la târgurile din zonă și prin comenzi făcute pe Internet.

Contact

Site: http://monasteresuisse.mitropolia.eu
Adresă: Monastère Protection-de-la-Mère-de-Dieu, Route de la Gare nr. 39, 1669 Les Sciernes d’Albeuve, SUISSE

Pentru donații

Cont IBAN: CH10 8010 5000 0043 3013 7 (CHF)
Cont IBAN: CH41 8010 5000 0043 3016 1 (EUR)
SWIFT : RAIFCH22
Banca: Raiffeisen
Codul băncii: 80105
Adresa băncii: Route du Chevalier 3, 1723 Marly, SUISSE

La slujba de sfințire a noii capele, anul trecut, în 28 septembrie. În plan secund, Monahia Antonia Peleanu înainte de ceremonia de hirotesire întru stareță. Foto: Adrian Roșu

Vezi și galeria foto de la sfințire:

Foto credit: Facebook / Răzvan Ionescu


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente