Părintele Patriarh Daniel transmite binecuvântări părinților și copiilor

„Felicităm pe toți părinții care au dat naștere copiilor, îi cresc în credință și cultivă virtuțile lor!”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Duminica Părinților și a Copiilor, 3 iunie 2018.

La finalul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Sarmucășești, Patriarhul României a transmis binecuvântări părinților și copiilor, amintind faptul că această sărbătoare a fost instituită în Biserica Ortodoxă Română în anul 2009.

Duminica Părinților și a Copiilor este serbată în fiecare an în prima duminică după Ziua Internațională a Copilului.

„Noi n-am dorit ca să fie cinstit copilul singur, izolat sau despărțit de părinți”, a subliniat Patriarhul motivând fixarea acestei sărbători comune pentru părinți și copii.

„Copiii sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, pentru Biserică și pentru societate”, a transmis Părintele Patriarh în mesajul adresat cu prilejul celor 2 sărbători: Ziua Internațională a Copilului și Duminica Părinților și a Copiilor.

Făcând referire la familia Sfântului Vasile cel Mare care a dat Bisericii cinci sfinți, Patriarhul a spus că „fiecare copil este un posibil sfânt, un rugător pentru noi după ce trecem din viața aceasta, dacă a fost educat, crescut în credință și dacă a învățat de mic să se roage, să iubească pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt și pe toți sfinții lui Dumnezeu în frunte cu Maica Domnului”.


Vezi și: Patriarhul Daniel se roagă pentru copii şi tineri


Patriarhul Daniel s-a rugat pentru părinți și copiii lor, amintindu-i și pe părinții adoptivi:

„Astăzi ne rugăm lui Dumnezeu să binecuvinteze pe toți părinții și pe toți copiii, și pe acei părinți adoptivi, care, neavând ei proprii copii au înfiat de la alte familii”.

Preafericirea Sa a amintit în același context și pe cei care ajută familiile cu mulți copii:

„Să binecuvinteze însă și pe cei care ajută familiile cu mulți copii, pe cei care oferă ajutoare, burse, pentru că sunt o mulțime de copii foarte inteligenți, dar săraci, mai ales în mediul rural și trebuie ajutați”.

La final, Părintele Patriarh a atras atenția asupra natalității îngrijorătoare din țara noastră:

„Din nefericire, poporul român îmbătrânește”, a spus Patriarhul amintind că în sate anual sunt câte zece înmormântări și doar unul sau două botezuri.

Foto credit: Mircea Popa / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente