Părintele Necula despre suferința copiilor: Ei știu încotro merg. Au o percepere a realității care ne depășește

În aceste zile de reculegere, când ortodocșii își îndreaptă gândurile spre cea mai nevinovată jertfă, moartea Mântuitorului pe cruce, părintele Constantin Necula a atins un subiect dificil, la care doar creștinismul poate oferi un răspuns: suferința și moartea copiilor.

Invitat marți la emisiunea online Marius Tucă Show, părintele Necula a spus că și lui îi este greu să accepte boala și moartea copiilor. Dar le-a găsit sensul chiar în atitudinea acestor nevinovați: „În mai bine de 25 de ani de activitate liturgică, nici unul nu m-a întrebat «de ce?» sau «de ce eu?» Părinții, da”.

„Dumnezeu nu răspunde la întrebarea de ce. Pentru mine, cel mai mare câștig a fost să constat că puștii ăștia știu încotro merg. Au o percepere a realității care ne depășește pe toți”, a explicat Părintele Necula.

El a spus că, după ce trece prin aceste suferințe alături de fiii săi duhovnicești, „un preot se restaurează prin liturghie”, nu prin tehnici de gândire pozitivă sau coaching.

„Împărtășești noaptea un copil care moare de cancer și dimineață ești la liturghie și spui: «Bun și iubitor de oameni Dumnezeu ești»… un adevăr în care cred dincolo de realitatea morții”, a adăugat părintele Necula.

„În liturghie nu trebuie să gândești, spune părintele Sofronie. Nu gândești, pentru că de fapt liturghia nu e gândire, este meta-gândire, trecerea dincolo de gândire. Și te lași îmbăiat acolo în prezența Treimii.”

Dialogul cu jurnalistul a atins și alte teme spirituale, cum ar fi rolul duhovnicului sau smerenia.

Părintele Necula a mai precizat că cei care critică Biserica o fac de pe poziții neinformate, pentru că nu trăiesc experiența ei. „Cred că cea mai reformată dintre instituțiile statului român e Biserica. Și oamenii care trăiesc Biserica în adevărul ei văd” aceasta, a mai afirmat el.

Foto credit: Youtube / Mediafax Ro

Citește și:

 

Comentarii Facebook


Știri recente