Părintele Justin Pârvu a fost înmormântat la mănăstirea Petru Vodă

Părintele arhimandrit Justin Pârvu, fostul stareț al Mănăstirii nemțene Petru Vodă, a fost condus astăzi pe ultimul drum. Slujba înmormântării a fost oficiată, după Sfânta Liturghie, de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre, alături de care s-a aflat și Preasfințitul Părinte Longhin, Episcop de Bănceni, Ucraina. Cu acest prilej s-a dat citire mesajului de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat: „Părintele Justin Pârvu, ziditor de suflete și ctitor de mănăstiri”.

Sicriul cu trupul părintelui Justin Pârvu a fost purtat în procesiune în jurul bisericii mari a Mănăstirii Petru Vodă, fiind înhumat în apropierea lăcașului de cult. La slujbă au participat sute de preoți și mii de credincioși din țară și de peste hotare, informează TRINITAS TV.

Cunoscutul duhovnic s-a născut în satul Petru Vodă pe 10 februarie 1919. S-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936 și a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial. Între anii 1948-1964 a fost întemnițat politic la Văcărești, Jilava, Aiud și Suceava. A revenit apoi în viața monahală, slujind ca ieromonah la Mănăstirile Secu și Bistrița. În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii de călugări Petru Vodă, iar din 1999 a început construirea Mănăstirii de monahii Paltinu, unde a organizat și o casă pentru copiii săraci.

Comentarii Facebook


Știri recente