Părintele Ghervasie de la Pocrov a fost înmormântat

Părintele Protosinghel Ghervasie Gheorghe, cel care a păstorit timp de 35 de ani obștea Schitului Pocrov al Mănăstirii Neamț a fost condus astăzi pe ultimul drum. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat cu acest prilej un mesaj de condoleanțe intitulat: Un egumen statornic și osârduitor – Protosinghelul Ghervasie Gheorghe.

Părintele Ghervasie Gheorghe s-a născut pe 8 mai 1928, în satul sucevean Fundoaia. La 17 ani a venit la Mănăstirea nemțeană Horaița, fiind tuns în monahism 7 ani mai târziu. În urma Decretului din anul 1859 a fost transferat la Mănăstirea Neamț, unde a stat până în toamna anului 1978, când a fost numit egumen al Schitului Pocrov.

„Din cei 85 de ani pe care i-a trăit Protosinghelul Ghervasie Gheorghe 70 i-a petrecut în mănăstire. Mai întâi în mănăstirea Bistrița din ținutul Neamțului acolo unde stărețea arhimandritul Eftimie Luca, actualul arhiepiscop aproape centenar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, apoi la mănăstirea Horaița și din anii 1960 la mănăstirea Neamț. A trăit 35 de ani la Schitul Pocrov atât de iubit de Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin, Episcopul Romanului, ctitor legat sufletește de acest loc, unul dintre cele mai frumoase locuri ale țării și ale lumii”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Părintele Ghervasie Gheorghe s-a mutat la Domnul în ziua de vineri, 22 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente