Părintele Constantin Necula și Prof. Constantin Cucoș au conferențiat despre educație în pandemie

În perioada 25-26 noiembrie, Părintele Constantin Necula și Prof. Constantin Cucoș au conferențiat online despre provocările cu care se confruntă educația în pandemie.

Carantinarea devine un mod de viață, iar copiii noștri se descurcă mai bine decât i-am învățat, pentru că noi am uitat să-i învățăm să fie oameni de rezistență, a remarcat Părintele Necula.

El a observat că „tot ce am condamnat până acum în activitatea copiilor devine un atu în fața noastră… Constatăm acum că putem folosi toate aceste mijloace în favoarea educației lor”: filmulețele, comunicarea pe WhatsApp, rețelele sociale.

„Nicio generație în afara acestei generații nu ar fi fost pregătită să treacă tehnic prin ceea ce trecem acum”, a spus Părintele Necula.

Dar în sistemul de învățământ există nu numai elevi, ci și profesori care nu-și permit dotările tehnice și au nevoie de sprijin, a mai menționat el.

Conferința a fost urmărită pe platforma Zoom de 100 de studenți, iar la final aceștia i-au pus întrebări părintelui.

Într-o prelegere separată, dr. Constantin Cucoș, profesor la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași, a vorbit despre „Autoritate, competență și performanță didactică. Un posibil tablou al competențelor profesionale”.

Prelegerile au făcut parte din Conferința Internațională LUMEN EDU – 2020, Education, Quality & Sustainable Development, organizată de LUMEN – Centrul de Cercetări în Științe Socio-Umane din Iași și Universitatea „Valahia” din Târgoviște.

Dr. Constantin Cucoș a participat, împreună cu alte trei cadre didactice universitare, și la workshop-ul „Educația digitală. Perspective, provocări, reflecții și acțiuni educaționale”, prilej cu care au lansat cartea Educația digitală, pe care au publicat-o de curând la Editura Polirom.

Workshop-ul a fost organizat de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic și Facultatea de Teologie și Științele Educației din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște și Asociația LUMEN din România.

Foto credit: Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente