Parcul Văcărești: Societatea Ornitologică Română lansează invitația de a sărbători împreună Ziua Păsărilor

Societatea Ornitologică Română (SOR) a lansat invitația de a sărbători împreună în aer liber Ziua Păsărilor, în Parcul Național Văcărești din București, în data de 10 aprilie 2022.

Iubitorii de înaripate și de natură prezenți la eveniment vor avea parte de ateliere, un traseu ghidat și un treasure hunt inedit. Ziua Păsărilor va lua startul de la ora 10:00. Evenimentul va dura aproximativ trei ore, anunță organizatorii.

„Anul acesta se împlinesc 29 de ani de când sărbătorim Ziua Păsărilor și ne întâlnim cu oamenii în natură. Ne dorim să creștem o comunitate puternică a oamenilor care iubesc natura, să ajungem la cât mai mulți copii și să formăm noi generații cu dragoste de natură. Dacă vom cunoaște natura, atunci cu siguranță vom ști și cum să o protejăm”.

„Așadar, printre activitățile pe care le-am pregătit pentru această zi specială se numără atelierul de construit cuiburi artificiale, vom povesti despre cum poți ajuta păsările și ce să faci dacă găsești un pui de pasăre, vom descoperi împreună cu cei mici ce se află în interiorul unui cuib artificial și cine îl mai folosește, vom vorbi de arii naturale urbane și de ce avem nevoie de ele”, a declarat directorul executiv al SOR, Dan Hulea.

Locul de întâlnire va fi chiar în mijlocul parcului, lângă cabana rangerilor, de pe cărarea principală. Acolo sunt organizate atelierele, de acolo se pleacă în turul de birdwatching și cel de treasure hunt. Participarea la eveniment și la activități este gratuită. Programul complet, aici.

Evenimente similare vor avea loc în Parcul Detunata din Cluj-Napoca și în Pădurea Ciric din Iași.

Pe site-ul SOR, iubitorii de înaripate pot afla, printre altele, cum pot identifica păsările din păduri și pot asculta cântecul acestora.

Ziua Internațională a Păsărilor este celebrată în fiecare an în 1 aprilie. Această zi este anual marcată în cadrul programului UNESCO Omul şi bisofera, neîntâmplator fiind sărbătorită în Aprilie. La 1 aprilie 1906 a fost semnată Convenţia Internaţională pentru Protecţia Păsărilor, unul din primele documente ecologice.

Foto credit: SOR

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente