Parastas pentru Mitropolitul Anastasie Crimca la Mănăstirea Dragomirna. IPS Pimen: A fost un om care a iubit frumuseţea duhovnicească

Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat joi, 19 ianuarie 2017, slujba de pomenire a Mitropolitului ctitor Anastasie Crimca. La slujba oficiată la Mănăstirea Dragomirna au fost prezenți reprezentanți ai autorităţilor locale, credincioşii din comuna Mitocu Dragomirnei şi obştea aşezării monahale de la Dragomirna, notează site-ul doxologia.ro.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat exemplu de trăire creștină a Mitropolitul Anastasie Crimca. De asemenea, ierarhul a amintit și despre importanta actvității sale de cărturar.

Anastasie Crimca a fost un om de credinţă, de trăire creştină în duhul adevărului, un om care L-a iubit pe Dumnezeu, care a iubit frumuseţea duhovnicească, frumuseţea sufletului, frumuseţea credinţei noastre strămoşeşti. Această frumuseţe mântuitoare el a înveşnicit-o în opere de artă, în manuscrise şi mai ales în arhitectura acestei biserici, în arta care ne face să trăim frumosul mântuitor, frumosul care zideşte sufletul nostru, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La rândul ei, rasofora Maria Magdalena Gherghina, secretara Mănăstirii Dragomirna , a subliniat faptul că mitropolitul şi-a înveşnicit clipa vieţii prin faptele credinţei, prin înălţarea sfintelor locaşuri şi a bolniţelor pentru cei neputincioşi, prin căutarea păcii şi prin sfătuirea cu folos a Domnilor şi a credincioşilor.

Mitropolitul Anastasie Crimca a trecut la cele veșnice în data de 19 ianuarie 1629.

Comentarii Facebook


Știri recente