Parastas pentru Arhiepiscopul Epifanie

S-au împlinit 2 ani de la trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Epifanie. Sâmbăta aceasta, în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat o slujbă de pomenire pentru vrednicul ierarh. Au participat consilieri, protopopi, stareţii şi stareţele aşezămintelor monahale din Eparhie, profesori şi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, foşti colaboratori, precum şi credincioşi buzoieni.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a arătat, în cuvântul său, că rugăciunile pentru cei adormiţi sunt prilejuri de meditaţie şi comuniune cu cei plecaţi dintre noi: „Cu prilejul unor astfel de soroace fiecare trebuie să îşi cerceteze conştiinţa şi să ceară de la Dumnezeu iertare dacă l-a supărat cu ceva pe Arhiepiscopul Epifanie, după cum şi noi, pentru că ştim că oamenii sunt supuşi greşelii, ne facem datoria să împlinim aceste soroace şi să înălţăm rugăciuni către Dumnezeu pentru ca El să aibă milă de sufletul fiecăruia dintre creştini care trece la cele veşnice deoarece nimeni nu este fără de păcat pe pământ”.

Totodată, Înaltpreasfinţia Sa a rememorat momentul trecerii la cele veşnice a arhiepiscopului Epifanie. Arhiepiscopul Epifanie Norocel s-a născut pe 14 decembrie 1932, în comuna suceveană Mălini. A păstorit Eparhia Buzăului şi Vrancei din 4 iulie 1982 până la mutarea sa la Domnul, în ziua de 7 ianuarie 2013.

Comentarii Facebook


Știri recente