Papa Francisc la Cotroceni: Îl salut cu iubire frăţească pe Patriarhul Daniel

În discursul rostit vineri la Cotroceni, Papa Francisc a transmis salutări cordiale Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Îl salut cu iubire frăţească pe fratele meu Daniel”, a spus Conducătorul Bisericii Romano-Catolice.

„Cu deosebit respect adresez salutul meu tuturor Mitropoliților și Episcopilor Sfântului Sinod, și tuturor credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române”.

De asemenea, Papa Francisc a mulţumit Preşedintelui şi Premierului României pentru invitaţia de a vizita România.

„Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră țară”.

El i-a salutat pe românii din diaspora despre care a spus au o contribuţie importantă în îmbogăţirea culturală a ţărilor în care locuiesc.

„Aduc un omagiu sacrificiului atâtor fii și fiice ai României care, prin cultura lor, prin patrimoniul valorilor și muncii lor, îmbogățesc țările în care au emigrat, iar prin roadele efortului lor își ajută familiile rămase în patrie”.

„Gândul la fraţii şi surorile aflate în străinătate este un act de patriotism, este un act de fraternitate, este un act de dreptate”.

El şi-a încheiat cuvântul spunând: Dumnezeu să binecuvânteze România!

În decursul după amiezii, Papa Francisc se va întâlni cu Patriarhul Daniel şi va vizita Catedrala Naţională.

Foto credit: Vatican News

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…