Pandemia nu a putut întuneca Ziua Învierii, care ne aduce pace și nădejde: Episcopul Covasnei și Harghitei

Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, transmite că „pandemia nu a putut să întunece” Învierea Domnului, „această zi de lumină și de har”. El îi îndeamnă pe credincioși să nu deznădăjduiască, să înmulțească faptele bune și să rămână uniți în jurul familiei.

„Vedem și simțim cu toții spaima și frica de molime și stăpânirea morții se întinde peste fața întregului pământ. Omenirea este aflată în derivă”, constată ierarhul în pastorala sa.

„Întunericul morții ne sperie tot mai mult, dar îmbărbătarea vine de la Cel care a risipit întunericul morții, de la Hristos Cel Înviat. Privim, cu credință și optimism anul în curs, în speranța că lucrurile vor reveni pe făgașul normal, că ne vom vedea chipurile și pe cei dragi fără nici o teamă”, transmite el.

„S-a pus deseori întrebarea de ce Dumnezeu a îngăduit ca întreaga omenire să treacă prin una dintre cele mai dificile situații din ultimii ani? Răspunsul este unul cât se poate de firesc, cel puțin din perspectivă teologică: îndepărtarea progresivă a umanității de Dumnezeu”, a adăugat Episcopul Covasnei și Harghitei.

„Omul contemporan, nu mai caută izbăvirea prin credință și rugăciune, apelează la diverși dumnezei, care nu pot înlocui providența divină.”

Părintele Episcop îi sfătuiește pe creștini: „Să vestim Învierea lui Hristos și celor care sunt în întunericul păcatelor, căzând ușor în duhul deznădejdii în fața încercărilor, să înmulțim faptele bune, de care este atâta nevoie în aceste vremuri grele”.

El spune că Lumina pe care Hristos ne-o dăruiește an de an va călăuzi țara și poporul pentru a birui încercările prin care trecem și care trebuie înțelese dintr-o perspectivă spirituală, ca ispite de la trup, de la lume și de la diavol.

Ierarhul vorbește în pastorala sa și despre rolul îngerilor în vestirea Învierii și în sprijinul duhovnicesc oferit oamenilor.

Citește pastorala integrală aici.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente