Palatul Elisabeta va fi deschis vizitatorilor

Palatul Elisabeta îşi deschide porţile pentru vizitatori, în perioada 23 iulie – 20 septembrie, informează România Regală.

Reşedinţa regală din Bucureşti poate fi vizitată în fiecare săptămână în zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 13:00 şi 14:00 -17:00.

Biletul de intrare pentru un adult este de 40 lei, iar un copil va plăti jumătate din sumă. Încasările vor fi folosite exclusiv pentru proiecte cu caracter social şi de educaţie.

Accesul este permis în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I şi Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestăţii Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură şi Sufrageria Mare.

Printre exponatele disponibile se regăsesc: uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecţia de costume populare ale Reginei Elena, decoraţii şi ordine regale, Colecţia Regală de Artă Contemporană, portretele regilor şi reginelor României din toate generaţiile etc.

Palatul Elisabeta

Construit iniţial ca reşedinţă particulară pentru Principesa Elisabeta a României, fiica cea mai mare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, Palatul Elisabeta nu a avut această destinaţie decât între anii 1937-1944.

Palatul Elisabeta a fost în anii 2001-2017 reşedinţa oficială a Familiei Regale a României, prin atribuirea lui în folosința Regelui Mihai I, pe durata vieții.

Începând din anul 2020, el este sediul Asociației Casa Majestății Sale, organizație de utilitate publică.

Arhitectura Palatului Elisabeta îmbină stilul maur cu cel brâncovenesc, făcându-l unic între palatele Bucureştiului. Tânărul arhitect Corneliu Marcu a reuşit să construiască palatul în doar un an, pe un teren al Parcului Herăstrău.

Foto credit: Familia Regală

Comentarii Facebook


Știri recente