Pacea și migrația, în atenția Comisiei de dialog între Vatican şi CMB

Comitetul Executiv al Comisiei de dialog între Vatican şi Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) s-a reunit în perioada 2-5 septembrie la Lyon pentru sesiunea anuală de lucru.

Discuțiile din timpul întâlnirii au fost axate pe aspecte legate de consolidarea păcii și provocările apărute în urma migrației.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, care a fost unul dintre moderatorii evenimentului.

Participanții au evidențiat contextele politice din India, China, Uganda, SUA, America de Sud și Centrală și anumite zone ale Europei şi au prezentat provocările şi oportunităţile la care creştinii sunt nevoiţi să răspundă urmare a problemelor ce ţin de pace şi migraţie, se menționează în comunicatul oficial.

În cadrul sesiunii de lucru s-a acordat atenţie implicării tinerilor în cele două mari teme.

Comitetul Executiv a subliniat eforturile bisericilor și comunităților în planificarea și implementarea inițiativelor de construire a păcii și a programelor de migrație în diferite părți ale lumii, notând existenţa unei legături vizibile „între migrație și mediul socio-politic în țările din Europa și America de Nord care au primit migranți”.

Foto credit: Consiliul Mondial al Bisericilor

Comentarii Facebook


Știri recente