Păcatul repetat și nemărturisit se pietrifică, semnalează Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie

Cu prilejul oficierii Sfintei Liturghii în Duminica Orbului din naștere la Catedrala „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, Arhiepiscopul Varsanufie a vorbit în cuvântul său despre consecințele repetării și nemărturisirii păcatelor.

Cea mai gravă consecință semnalată de ierarh a fost orbirea sufletească, orbire care înseamnă „indiferență, nepăsare, nesimțire duhovnicească”.

Înaltpreasfinția Sa a atras atenția că la orbirea sufletească se ajunge atunci când păcatul pătrunde înlăuntrul omului și este repetat.

„Atunci când un păcat este repetat și nu este mărturisit, el se pietrifică, la fel cum praful se așează pe obiecte”.

Așadar, pentru ca aceste urmări să nu ducă la „nesimțirea duhovnicească și ruperea legăturii cu Dumnezeu” este foarte important să ne mărturisim păcatele, a spus Chiriarhul Râmnicului.
De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a reliefat în cuvântul rostit duminică, 2 iunie 2019, curajul orbului din naștere de a-l mărturisi pe Iisus Hristos în fața fariseilor (Ioan 9: 1-38).

Urmând exemplul orbului din textul evanghelic duminical, „trebuie, să mărturisim și noi prin viața noastră și prin cuvântul nostru”.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Varsanufie a îndemnat credincioșii să participe la o serie de întâlniri catehetice care vor fi organizate la Catedrala Arhiepiscopală.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

 

Comentarii Facebook


Știri recente