„Osânda Cărţilor” a fost pus în scenă la Colegiul Gheorghe Lazăr din Bucureşti

Piesa de teatru dedicată Centenarului Marii Uniri a fost jucată miercuri, 13 iunie, în Sala de festivităţi a Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr din Bucureşti, după ce cu o zi înainte a fost pusă în scenă la Colegiul bucureștean Mihai Viteazul.

Publicul spectacolului a fost alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional Gheorghe Lazăr, profesori de religie din Municipiul Bucureşti şi directori sau reprezentanţi ai şcolilor teologice: Liceul Adventist, Liceul Baptist şi Colegiul Romano-Catolic Sfântul Iosif.

Piesa de teatru regizată de Simona Pandele a evidențiat că apărătorii Ortodoxiei din vremea regimului comunist din România au fost făuritorii Marii Uniri.

Prezent la eveniment, pr. Gheorghe Dogaru, inspector pentru disciplina religie, a precizat că spectacolul Osânda cărţilor „a fost organizat la Colegiu Național Gheorghe Lazăr în memoria părintelui Gheorghe Creţu, fost cadru didicatic la acest liceu bucureştean”.

De asemenea părintele a mai spus despre eveniment că „a reliefat contribuţia profesorului de religie, indiferent de confesiunea lui, la actul istoric al Marii Uniri!”.

Din distribuţia acestui spectacol au făcut parte actorii Simona Pandele, Dan Apăvăloaie, Adina Iftime, Andrei Butu şi Maria Ene.

Proiectul s-a desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB.

Foto credit: pr. Bogdan Teleanu

Comentarii Facebook


Știri recente