Orfelinatul de la Dorolea va fi ocrotit de Sf. Siluan Athonitul

Mitropolitul Andrei al Clujului a binecuvântat locul pentru viitorul așezământul social de la Dorolea, care va fi destinat copiilor orfani, și a sfințit piatra de temelie a viitoarei biserici. Momentele liturgice au avut loc joi, 24 septembrie, de sărbătoarea ocrotitorului instituției sociale care va fi construită în viitorul apropiat: Sf. Siluan Athonitul.

Așezământul din Bistrița Năsăud va fi administrat de Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Rebra-Parva și va găzdui 50 de copii orfani.

Potrivit părintelui stareț, protosinghelul Chiril Zăgrean, finanțarea centrului social se va face exclusiv din fondurile mănăstirii și din donații.

Lucrările de construcție au început în vara acestui an, pe un teren de 2,5 hectare, donat de familia Dedean Ioan, împreună cu fiii Bogdan şi Alin Ionuț.

Așezământul va cuprinde o biserică, un cabinet medical, ateliere de creație și alte anexe. În prezent, prima clădire a fost ridicată la primul nivel, iar la biserică a fost turnată fundaţia.

„Proiectul în sine conţine opt clădiri, construcţii, cea din faţă, biserica de aici, iar în spatele bisericii, până spre râu, vor mai fi, cu ajutorul lui Dumnezeu, şase case unde-şi vor găsi adăpost aproximativ 50 de copilaşi orfani”, a spus coordonatorul așezământului social, starețul Chiril Zăgrean.

Slujba de binecuvântare a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată în aer liber de Mitropolitul Andrei.

Omilia ierarhului a făcut referire la personalitatea Sfântului Siluan.

„Ne este cunoscut faptul că Sfântul Siluan este prețuit și de celelalte confesiuni creștine, pentru că el este sfântul dragostei absolute, este sfântul care ar vrea sa-i vadă apropiindu-se pe toți oamenii de pe pământ, pe toți creștinii, de orice confesiune ar fi ei”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de călugării de la Mănăstirea Rebra-Parva.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente