Orfanii și vârstnicii afectați de incendiul din Grecia, sprijiniți de români

Părintele Nicolae Tănase împreună cu părintele Ciprian-Georgian Tudor au donat alimente colectate cu ajutorul credincioșilor români unui orfelinat și unui centru de vârstnici din Mati, Grecia afectate de incendiile din luna iulie 2018.

Incendiul a cuprins regiunea Attica și insula Evia din estul Greciei și a cauzat zeci de morți, sute de răniți, mii de clădiri distruse și zeci de hectare de pădure arse.

De asemenea, au fost afectate orfelinatul și căminul de bătrâni care se aflau în grija Mănăstirii „Sfânta Treime” din Mati.

În prezent, copiii și persoanele vârs­t­nice, deși au primit un spațiu provizoriu, au nevoie de hrană zilnic.

Părintele Nicolae Tănase a precizat că a „descărcat cele aduse într-un colț de depozit rămas nears, același colț de unde de multe ori s-au încărcat alimente, haine, saltele și lenjerie, paturi și mobilă pentru Valea Plopului”.

La acest așezământ sunt îngrijiți și bătrâni, care înainte de incendiu erau ținuți într-o clădire separată, cu paraclis și acces la lift.

Biserica Mănăstirii „Sfânta Treime” și Paraclisul „Sfântul Partenie” nu au fost atinse de incendiu, însă așeză­mintele sociale din incinta mănăstirii au fost distruse de flăcări.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente