Ora Pământului: Stingem lumina pe 30 martie, la 20.30

Stingem lumina de Ora Pământului (Earth Hour), pe 30 martie, de la ora locală 20:30.

Ora Pământului, cea mai mare mișcare voluntară de mediu, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-și arată angajamentul față de Planetă.

Ora Pământului 2019 este un moment-cheie pentru oameni, companii, autorități să își folosească puterea pentru a face schimbări la nivel personal, dar și la nivel global, încât să protejeze natura de care depinde bunăstarea și dezvoltarea umanității.

În ultimul deceniu, Ora Pământului a inspirat milioane de oameni să ia atitudine pentru a stopa schimbările climatice sau pentru a contribui la alte inițiative menite să protejeze natura.

Mișcarea a contribuit la crearea unei zone marine protejate de 3,5 milioane de hectare în Argentina, o pădure Ora Pământului de 2700 de hectare în Uganda și a ajutat la adoptarea unei noi legislații pentru protecția mărilor și pădurilor în Rusia.

Anul trecut, Polinezia Franceză s-a mobilizat pentru a proteja 5 milioane de kilometri pătrați din mările sale pentru a conserva ecosistemele oceanice.

Tot anul trecut, s-a alăturat mișcării și Patriarhia Ecumenică de Constantinopol care a transmis îndemnul Patriarhului Ecumenic de a participa „la această inițiativă simbolică privind economia de energie și protejarea naturii”.

Peste 180 de țări și teritorii se reunesc și anul acesta pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice și pierderii biodiversității, dar și pentru a inspira oameni, comunități, companii, guverne să acționeze pentru a stopa declinul biodiversității.

WWF România îndeamnă oamenii, companiile, instituțiile să își creeze obiceiuri mai prietenoase cu mediul, pe care să le mențină cel puțin până la următoarea ediție Earth Hour.

Pe 30 martie 2019, în toată țara vor avea loc mai multe evenimente și activități organizate pentru a sărbători Ora Pământului, precum ture cu bicicletele, concerte în aer liber și nu numai.

Agenția de Știri Basilica recomandă cititorilor să stingă lumina și să participe la evenimentul Earth Hour din orașul lor.

Foto: ora-pamantului.ro

Îți recomandăm:

Comentarii Facebook


Știri recente