Olimpiada Națională pentru Seminariile și Liceele Teologice

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, la Deva, se desfășoară, în perioada 8 – 11 mai 2013, Olimpiada Națională pentru Seminariile și Liceele Teologice, informează episcopiadevei.ro

Mulțumim lui Dumnezeu că într-un astfel de ținut, cum este ținutul hunedorean, în care se află cetățile dacice, locul în care cerul, parcă, s-a îngemănat cu pământul pentru a primii sângele vitejilor daci și a face să se nască întregul neam românesc excelența este parcă o normalitate.

Această normalitate a excelenței existentă din vremuri străvechi și confirmată prin școlile născute în tinda mănăstirilor și bisericilor, în special a celor cneziale, aflate pretutindenea în țara Hațegului, a Zarandului sau pe Valea Mureșului sau de școala existentă încă din secolul al XVI -lea în mănăstirea Prislop și continuată, peste veacuri, sub forma unei școli teologice de fete, constitue motivul desfășurării acestui examen de excelență la Deva.

La un astfel de eveniment tot numai Bunul Dumnezeu a hotărât să fie de față întreaga pleiadă de arhierei, care au purtat și poartă de grijă de sufletele locuitorilor de aici: Î. P. S. Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Î. P. S. Timotei, Arhiepiscopul Aradului, P. S. Părintele nostru Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Episcop vicar Andrei Făgărășanul.

Comentarii Facebook


Știri recente