Olimpiada de Religie în Galați și Brăila – faza județeană

Sâmbătă, 02 martie 2013, la Școala Gimnazială „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Galați din județul Galați și la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” din Brăila s-a desfășurat Olimpiada de Religie – faza județeană, la care au participat elevi ai claselor VII-XII din județele Galați și Brăila, după cum ne-a mărturisit Pr. Gabriel Molocea.

La Olimpiada organizată în municipiul Galați a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care, după un scurt moment liturgic, a vizitat elevii în sălile de concurs, binecuvântându-i și încurajându-i pe fiecare, în timp ce la Brăila a fost delegat pc pr Lucian Petroaia, consilier cultural, învățământ și activități cu tineretul.

Activitatea didactică și cultural-misionară a fost organizată de Inspectoratele Școlare Județene din Galați și Brăila în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și s-a desfășurat în paralel cu alte Olimpiade, dar și cu „Concursul național al culturii și spiritualității românești” ce are ca scop identificarea componentei religioase a literaturii române.

Această olimpiadă s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenția activitățile elevilor și participarea activă a lor la disciplina religie, precum și implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic și instructiv-educativ.

S-a remarcat o prezență deosebită, la faza premergătoare celei județene fiind înscriși peste 1.200 de elevi. Dintre aceștia, 460 de elevi din județul Galați și 267 de elevi din județul Brăila, proveniți din peste 100 de școli și licee din cele 2 județe ale eparhiei s-au calificat pentru etapa de astăzi a olimpiadei.

La aceștia se adaugă și cei 127 de elevi din județul Galați și 118 din județul Brăila care s-au calificat în etapa județeană a Concursului național al culturii și spiritualității românești.

Subiectele au fost elaborate de către o comisie de profesori metodiști, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare județ în parte. Comisia de supraveghere a fost alcătuită din profesori de alte discipline.

Concursul va desemna participarea la faza următoare, cea națională, a Olimpiadei de Religie, etapă ce se va desfășura în perioada 2-5 aprilie 2013, la Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente