Olimpiada de religie în eparhiile ardelene

Faza județeană a olimpiadei de religie a adunat, la Sibiu, aproape 110 elevi, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”. Elevii au fost binecuvântați de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care i-a felicitat pentru rezultatele de până acum, le-a oferit iconițe și calendare, potrivit Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

„Bucuria pe care o simțim de fiecare dată când ne întâlnim cu elevii noștri, cu tineretul evlavios și studios, este una care ne dă perspective și ne întărește nădejdea că Biserica și neamul vor avea viitor”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

La concurs a fost prezent și inspectorul de religie din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, prof. Sorin Joantă, care a contribuit la buna organizare a olimpiadei.

„Copiii au avut posibilitatea să-și arate măiestria și să pună în practică ceea ce au învățat în decursul anului școlar. Sperăm ca toată această activitate să aibă un rezultat pozitiv, atât în familiile lor, cât și în societate”, a spus Sorin Joantă.

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia a găzduit etapa județeană a olimpiadei de religie pentru clasele V-XII, la care au participat 321 de elevi, 227 de la gimnaziu și 94 de la liceu. Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a adresat un bogat cuvânt de învățătură participanților, în care a subliniat importanța pe care o au învățăturile dobândite în orele de religie, care nu doar informează, ci și formează.

Activitatea a fost coordonată de inspectorul de religie, pr. Nicolae Bolea, sprijinit de profesorii de religie. Subiectele au fost elaborate de pr. director Eugen Pintea, profesoarele Monica Opriș și Dorina Giurgiu – responsabila cercului Alba. La etapa națională a olimpiadei se va califica câte un elev pentru fiecare an de studiu. Etapa națională va avea loc la Cluj-Napoca, între 1 și 5 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente