Ocrotitorul Banatului a fost cinstit la Catedrala Sârbă din Timişoara

Ocrotitorul Banatului, dar şi patronul spiritual al Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Timişoara, Sf. Iosif cel nou de la Partoş a fost cinstit sâmbătă în oraşul de pe Bega, informează Patriarhia Serbiei.

Cu prilejul sărbătorii sfântului (potrivit calendarului neîndreptat), în catedrala sârbă din Timişoara, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian de Budim şi administrator al Eparhiei de Timişoara.

După Sfânta Liturghie a avut loc o procesiune pe străzile oraşului Timişoara.

Invitaţii de onoare ai sărbătorii ocrotitorului Eparhiei Sârbe de Timişoara au fost Victor Opaschi, Secretarul de Stat pentru Culte, şi Mileta Radojevic, directorul Biroului pentru relaţia cu bisericile şi comunităţile religioase – Republica Serbia.

La finalul slujbei, ierarhul a oferit domnului Victor Opaschi ordinul Eparhiei Ortodoxe Sârbe de Timişoara.

În cuvântul său, Secretarul de stat pentru culte a mulţumit Preasfinţitului Părinte Lucian pentru distincţie şi a evidenţiat legătura frăţească dintre cele două popoare, român şi sârb.

De asemenea, Mileta Radojevic l-a felicitat pe Victor Opaschi pentru ordinul primit ca semn „al iubirii şi prieteniei frăţeşti” şi i-a dăruit o icoană reprezentând pe Maica Domnului.

Catedrala Ortodoxă Sârbă cu hramul Înălțarea Domnului, este situată în Piața Unirii din Timișoara.

Foto credit: Patriarhia Serbiei

Comentarii Facebook


Știri recente