Oaspeți la Centrul social de zi „Aripi de Lumină”

Copiii Centrului social de zi „Aripi de Lumină”, patronat de Arhiepiscopia Craiovei prin Asociația Vasiliada, au primit vizita preșcolarilor de la Grădinița cu program prelungit ,,Sfânta Ana” din Craiova. Activitatea s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului încheiat între grădiniță și Asociația Vasiliada.

Vizita a avut loc cu prilejul „Săptămânii legumelor și fructelor donate”, inițiată în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

“Scopul acestei acțiuni este de a sensibiliza comunitatea cu privire la lipsa de alimente care îi afectează pe unii copii. Le mulțumim pe această cale părinților care au fost alături de cadrele didactice, au răspuns prompt solicitării noastre și ne-au însoțit cu drag la Centrul pentru copii “Aripi de Lumină”, a declarat Camelia Istudor, directorul Gradiniței “Sfânta Ana”.

Un alt obiectiv al activității a constat în antrenarea părinților în acțiuni caritabile inițiate și desfășurate de cadrele didactice, precum și conștientizarea cu privire la rolul lor în dezvoltarea și educarea propriilor copii, încurajarea relațiilor de prietenie și întrajutorare prin donarea de jucării și fructe. Totodată, scopul vizitei a fost dezvoltarea echilibrului emoțional al copiilor, respectarea si promovarea atitudinii tolerante deschise, de acceptare și înţelegere prin valorificarea pozitivă a relațiilor de egalitate între copii.

Comentarii Facebook


Știri recente