O zi istorică pentru Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

12 mai 2016, va rămâne ca zi memorabilă pentru istoria Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare. Este ziua în care s-a încheiat turnarea betoanelor la cota cea mai înaltă – cupola Catedralei.

„Este meritul arhitectului Dorel Cordoş, care a gândit clădirea în ansamblul ei, al geologului Sorin Zaharia, care a făcut studiile geologice pentru ca, pe un loc mlăştinos, să se poată ridica o asemenea clădire, al inginerului de rezistenţă prof. dr. Gelu Zaharia, care a calculat toate detaliile pentru ca acest simbol să devină realitate şi să reziste sute şi chiar mii de ani, cu vrerea lui Dumnezeu”, anunţă Andrei Fărcaş, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

***

Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare este o clădire reprezentativă pentru nord-vestul ţării şi chiar pentru întreaga Românie. Ea, pe lângă scopul ei sacramental, este un loc unde se desfăşoară activitaţi culturale şi social-caritative, a intrat de câţiva ani în circuitul turistic religios şi nereligios, iar când va fi terminată, de la cota + 45 m, se va putea vedea panoramic municipiul Baia Mare, fiind gândit acolo un spaţiu de belvedere.

Comentarii Facebook


Știri recente