O tânără a primit tunderea în monahism la Miercurea Ciuc, în Duminica Femeii Creștine. Oficiant, Episcopul Covasnei

Credincioșii care s-au rugat duminică în Catedrala din Miercurea Ciuc au fost martorii unei slujbe aparte în cadrul Liturghiei, tunderea în monahism.

Rasofora Varvara Colniceanu, a intrat în monahism chiar în Duminica Femeii Creștine. Ea a primit numele „Parascheva” și va face parte din obștea Mănăstirii „Sfântul Nicolae” din cadrul Centrului Eparhial de la Miercurea Ciuc.

Tunderea a fost oficiată de Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei în cadrul Sfintei Liturghii.

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei / Alexandru Moroianu

În predica rostită, Preasfințitul Părinte Andrei a apreciat faptul că femeile mironosițe au fost atașate și fidele față de Învățătorul lor:

„Nu numai până la moartea Sa ci și după moarte. Ele au făcut mai mult decât apostolii. Femeile au fost foarte atente îngrijindu-se de trupul mort și îngropat al Domnului Hristos, curajul lor l-a răsplătit Învățătorul în primele ceasuri de după Învierea Sa. Ele nu puteau accepta despărțirea de Învățătorul lor, au venit la mormânt să-L plângă, să-L caute printre cei morți și să ungă cu miruri trupul Lui”.

Căutarea lor a fost răsplătită de Domnul înviat, a spus părintele episcop. „Așa se explică faptul că ele sunt primele cărora li se arată, dar nu și apostolilor”.

„Astăzi când sărbătorim mamele creștine, bunicile, surorile și fiicele, vă îndemn fraților și surorilor să aveți în inimă familia, care este nucleul societății românești – mama, tata și copii. Taina căsătoriei dată de Dumnezeu Tatăl în Rai”, a spus la final PS Andrei.

Vezi mai multe fotografii de la eveniment pe site-ul oficial al eparhiei.

Vezi și Fotoreportaj: Tunderea în monahism

Foto credit: Episcopia Covasnei și Harghitei / Alexandru Moroianu

Comentarii Facebook


Știri recente