O statuie dedicată Reginei Maria a fost inaugurată în Giurgiu 

La împlinirea a 102 ani de la unirea Basarabiei cu România, în Giurgiu a fost dezvelită o statuie reprezentând pe Regina Maria.

Sculptura a fost amplasată vineri, 27 martie, în parcul Regina Maria din centrul municipiului.

Detaliu de pe soclul sculpturii. Foto credit: Giurgiu Tribune.

„Evenimentul s-a petrecut în absența publicului, fără nicio ceremonie, având în vedere starea de urgență din țară. Statuia este opera sculptorului Constantin Ionescu”, se menţionează pe site-ul Familiei Regale.


În Marea Britanie a fost inaugurată o statuie reprezentând pe Regina Maria


Regina Maria

Regina Maria, născută Marie Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, a fost mare prințesă a Marii Britanii și Irlandei, fiind nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.

A fost principesă de coroană și a doua regină a României, în calitate de soție a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea.

După moartea regelui Ferdinand și venirea la putere a fiului său, Carol al II-lea (1930), acesta a reușit îndepărtarea reginei Maria din viața politică.

În ultimii doi ani de viață, bolnavă fiind, s-a tratat la diferite sanatorii din Europa, revenind în țară în vara lui 1938, a trecut la Domnul în reședința sa de la Pelișor.

Regina Maria a fost o iubitoare și o colecționară de artă, susținând o serie de personalități artistice și literare cu burse și bani. Este autoarea unor interesante scrieri memorialistice, precum și a unor povești și versuri pentru copii.

Citeşte şi: Promenada „Regina Maria a României” a fost inaugurată la Paris. Mitropolitul Iosif, prezent la eveniment

Foto credit: Giurgiu Tribune

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…