Promenada „Regina Maria a României” a fost inaugurată la Paris. Mitropolitul Iosif, prezent la eveniment

O porțiune de pe promenada Senei a fost denumită după Regina Maria a României. Marți a avut loc inaugurarea oficială, eveniment la care au fost prezenți Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu.

Mai exact, este vorba de una dintre cele mai prestigioase arii ale capitalei Franței: secțiunea de pe malul stâng al Senei, dintre Pont d’Iéna și capătul bd. Suffren.

Pe hartă este indicat locul exact al promenadei. Foto credit: Ambasada României în Franța/Facebook 

„Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care în urmă cu 100 de ani pleda cauza României la Conferința de Pace de la Paris și care a rămas în sufletele românilor drept Mama răniților și Regina Întregitoare”, notează Ambasada României în Franța pe pagina de Facebook.

Autoritățile române au fost reprezentate de ES dl Luca Niculescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Paris, și de consilierul de Stat Sandra Pralong, informează Familia Regală a României.

Au fost prezenți și ES dl Adrian Cioroianu, ambasadorul român la UNESCO, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, reprezentanți ai Bisericii Greco-Catolice române din Franța, membri ai comunității românești din Franța.

Demersul a aparținut Ambasadei României în Franța, cu susținerea Primăriei din Paris și a Grupului de prietenie RO-FR din Adunarea Națională Franceză.

Foto credit: Familia Regală a României/Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente