„O ploaie binecuvântată” și o nominalizare la OrthPhoto Awards: Octavian Chende

România a avut patru premianți la Concursul Internaţional de fotografie ortodoxă OrthPhoto Awards. Unul dintre ei este Octavian Chende, câștigător al unei Mențiuni de onoare la Categoria Reportaj.

L-am rugat să ne spună povestea cadrului nominalizat de jurați.

„Imaginea a fost luată la finalul unei tabere, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov ”, a precizat autorul.

„La sfârșitul unei tabere de iconografie și sculptură pentru tineri, s-a făcut o mică procesiune de la atelier până la locul de expunere a lucrărilor. O ploaie binecuvântată ne-a umplut inimile de bucurie, bucurie care s-a transmis și în clipele furate pentru viitor, din imaginile rezultate”, a mărturisit Octavian Chende.

Iată și celelalte fotografii cu care a participat Octavian Chende la concursul organizat de OrthPhoto:

Decernarea premiilor OrthPhoto Awards a avut loc marți, 10 august la Centrul de Cultură Ortodoxă din Bialystok, Polonia. Agenţia de ştiri Basilica a Patriarhiei Române a fost reprezentată la eveniment de Consilierul patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu. Directorul Basilica.ro a făcut parte din juriul competiţiei şi a anunţat câştigătorii categoriei „Povestiri”.

Pe aceeași temă:

Foto credit: Octavian Chende / OrthPhoto

Comentarii Facebook


Știri recente